onnentuohi

Yrittäjä

Olen Enni Lautamatti,  kahden lapsen äiti, vaimo sekä Onnentuohen yrittäjä.

 

Valmistuin ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi syyskuussa 2022. Eläinavusteisen valmentajan opinnot suoritin vuonna 2020. 

 

Olen koultukseltani myös opettaja ja olen työskennellyt Valkealan opistolla opettajana sekä ryhmänohjaajana vuodesta 2013 lähtien.

 

Ennen opettajan työtäni olen opiskellut myös tradenomiksi sekä yhteisöpedagogiksi (YAMK). 

 

Kokemusta minulla on rutkasti ihmisten kanssa työskentelystä. Eläimet kotonani mahdollistavat eläinavusteisten palvelujen tarjoamisen. 

 

Onnentuohi vastaanottaa asiakkaita Tuohikotissa, Kouvolassa Leelia-talolla sekä tarvittaessa myös etäyhteydellä.

Immo

Immo on rodultaan lyhytkarvainen saksanseisoja. Immon spesiaaliosaamista on ihmisten viihdyttäminen. Immo on leikkisä, kaikkien kaveri ja se on työskennellyt koulukoirana jo vuodesta 2016 lähtien, joten se on eläinavusteisessa työskentelyssä vanha konkari. 

Varpunen

Varpunen on arka vuohi, koska sen ihmiskontaktit on jääneet hyvin vähäisiksi kiliaikana. Varpusta onkin syytä lähestyä varovaisen kunnioittavasti. Varpusen odotetaan kilistelevän (synnyttävän kilin) toukokuussa 2021.

Kanat

Onnentuohessa on kirjava kanaparvi, joiden touhua on mukava seurata. Tipujakin kuoriutuu tämän tästä. Kanoja käytetään eläinavusteisessa työskentelyssä hyvin monipuolisesti. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita tyyppejä. Kanat arvostavat lauma eli nokkimisjärjestystä. 

Ammatillinen tiimi:

freya

Freya on rodultaan käyttölinjainen labradorinnoutaja. Freya saapuin Onnentuoheen syksyllä 2021 ollessaan 5 vuoden ikäinen. Freyalla on takana menestyksekäs käyttöura. Nyt Freya toimii Onnentuohessa Ennin koulukoirana sekä asiakastapaamisissa rapsutuksista ja hellyydestä rakastavana kuuntelijana.

sutki ja tuutikki

Sutki ja Tuutikki on keväällä 2022 meillä syntyneet pukki-kilit. Molemmat pukit on kastroitu, eli niitä kutsutaan rupukeiksi. Pojat ovat pienestä pitäen tottuneet erilaisiin eläimiin ja ihmisiin. Ne ovatkin todella kiinnostuneita kaikesta elämästä ympärillä ja soveltuvat siten erinomaisesti eläinavusteiseen työhönsä. 

Halla

Halla on Onnentuohen vuohilauman ehdoton kuningatar. Halla haluaa päättää kuka syö milloinkin ja mistä, ja mielellään se on hän itse joka syö ensin, ja myös viimeisenä. Halla pitää erityisen paljon rapsutuksista ja harjauksesta. 

Kanit

Onnentuohessa on kolme pupua; Lumipallo, Lilja sekä liljan tyttö Viiru. Kanit elävät Onnentuohessa läpi vuoden ulkona. Kanien touhuja on mukava seurata, niillä on tarkat omat rutiinit. Kanit pitävät aina toisistaan huolta. Jos joku kaneista sairastuu, sen huomaa usein toisten huolestuneesta käytöksestä. Laumasta poistunutta kaveria surraan yhdessä ja suruaika kestää oman aikansa.