onnentuohi

Yrittäjä

Olen Enni Lautamatti,  kahden lapsen äiti, vaimo sekä Onnentuohen yrittäjä.

 

Opiskelen tällä hetkellä ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Valmistuin keväällä 2020 eläinavusteiseksi valmentajaksi. 

 

Olen koultukseltani myös opettaja ja olen työskennellyt Valkealan opistolla kymppiluokkalaisten opettajana, sekä ryhmänohjaajana vuodesta 2013 lähtien.

 

Ennen opettajan työtäni olen opiskellut myös tradenomiksi sekä yhteisöpedagogiksi (YAMK). 

 

Kokemusta minulla on rutkasti ihmisten kanssa työskentelystä. Eläimet kotonani mahdollistavat eläinavusteisten palvelujen tarjoamisen. 

 

Onnentuohi vastaanottaa asiakkaita Tuohikotissa, Kouvolassa Leelia-talolla sekä tarvittaessa myös etäyhteydellä.

Ammatillinen tiimi:

Immo

Immo on rodultaan lyhytkarvainen saksanseisoja. Immon spesiaaliosaamista on ihmisten viihdyttäminen. Immo on leikkisä, kaikkien kaveri ja se on työskennellyt koulukoirana jo vuodesta 2016 lähtien, joten se on eläinavusteisessa työskentelyssä vanha konkari. 

freya

Freya on rodultaan käyttölinjainen labradorinnoutaja. Freya saapuin Onnentuoheen syksyllä 2021 ollessaan 5 vuoden ikäinen. Freyalla on takana menestyksekäs käyttöura. Nyt Freya toimii Onnentuohessa Ennin koulukoirana sekä asiakastapaamisissa rapsutuksista ja hellyydestä rakastavana kuuntelijana.

Halla

Halla on Onnentuohen vuohilauman ehdoton kuningatar. Halla haluaa päättää kuka syö milloinkin ja mistä, ja mielellään se on hän itse joka syö ensin, ja myös viimeisenä. Halla pitää erityisen paljon rapsutuksista ja harjauksesta. 

Varpunen

Varpunen on arka vuohi, koska sen ihmiskontaktit on jääneet hyvin vähäisiksi kiliaikana. Varpusta onkin syytä lähestyä varovaisen kunnioittavasti. Varpusen odotetaan kilistelevän (synnyttävän kilin) toukokuussa 2021.

hiili

Hiili on Onnentuohessa kesällä 2021 syntynyt rupukki, eli leikattu pukki. Hiilin äiti on Varpunen ja he ovat erottamaton kaksikko. Hiili on rauhallinen, pienestä pitäen eläinvausteiseen työskentelyyn oppinut vuohimiehen alku, joka tutkii elämää, pitää silittelyistä ja tutustuu ihmisiin rauhallisesti. 

Kanit

Onnentuohessa on kolme pupua; Lumipallo, Lilja sekä liljan tyttö Viiru. Kanit elävät Onnentuohessa läpi vuoden ulkona. Kanien touhuja on mukava seurata, niillä on tarkat omat rutiinit. Kanit pitävät aina toisistaan huolta. Jos joku kaneista sairastuu, sen huomaa usein toisten huolestuneesta käytöksestä. Laumasta poistunutta kaveria surraan yhdessä ja suruaika kestää oman aikansa. 

Kanat

Onnentuohessa on kirjava kanaparvi, joiden touhua on mukava seurata. Tipujakin kuoriutuu tämän tästä. Kanoja käytetään eläinavusteisessa työskentelyssä hyvin monipuolisesti. Ne ovat uteliaita ja touhukkaita tyyppejä. Kanat arvostavat lauma eli nokkimisjärjestystä.